Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Περτούλι!

Περτούλι
Ένας επίγειος παράδεισος περιτριγυρισμένος από βουνά, με δάση, λιβάδια και ποτάμια. Το Περτούλι, είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μ. στις πλαγιές του όρους Κόζιακα.



 Ξεχωρίζει με τα γραφικά πέτρινα σπίτια του, το χιονοδρομικό του κέντρο και τις υποδομές του έτοιμες για την υποδοχή τουριστών. Είναι ένας από τους αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς. 


Στο Ελατόδασος ζαρκάδια και ελάφια μπορεί να περάσουν από δίπλα σας την ώρα του κάνετε πικνίκ. Ο κατασκηνωτικός χώρος της στο Περτούλι, προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κατασκηνώσουν κοντά στο δάσος, ενώ το Κοκκινοστέφανο, ένα βυζαντινό φρούριο κοντά στην Γκιώνα, καθώς και το πέτρινο Γεφύρι της Γριάς είναι ορισμένα από τα αξιοθέατα της περιοχής. 



Η γειτονική Ελάτη και η ευρύτερη περιοχή που αποτελείτε από καταπράσινες πλαγές και γραφικά χοριουδάκια προσφέρονται για εκδρομές. Τα υπέροχα καταλύματα της περιοχής θα σας εντυπωσιάσουν. Πέτρινα αρχοντικά και μικρά ξενοδοχεία που προσφέρουν όλες τις ανέσεις που θα χρειαστείτε.


Το μέρος προσφέρεται για πεζοπορίες και οδικές διαδρομές, ενημερωθείτε για τις υπέροχες διαδρομές και τα μονοπάτια της περιοχής, κάποιες από αυτές είναι:
  • Ελάτη - Βλάχα - Κόρπου - Ξυλογέφυρο - Νεραϊδοχώρι (και οδική)
  • Ελάτη - Βροντερό - Καλόγηροι (και οδική)
  • Ελάτη - Κόκκινος βράχος - Ιταμός (δασικός δρόμος και μονοπάτι)
  • Ελάτη - Πουλυμένα - Καλογερομάνδρι (δασικός δρόμος)
  • Ελάτη - Σπηλιά Μπέη (δασικός δρόμος και μονοπάτι)

καταπράσινο σημείο κοντά στο Περτούλι


Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου αποτελείτε από τρεις πίστες ικανές να ικανοποιήσουν αρχάριους αλλά και έμπειρους σκιέρ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων περίπου και είναι 40 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων.









Χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι σε υψόμετρο 1300 μέτρα




Σας άρεσε η ανάρτηση; Αν ναι κάντε share:

και like στη σελίδα μας στο facebook:






Σχετικά Θέματα